image
image image image
Ambassadeurs

Onze sportieve ambassadeurs zijn:

Jeffrey Berton
Lees meer over Jeffrey

Hallo iedereen,

De organisatie van Den Halven Van Damme aka. ‘The Clash of the Titans’ vroeg mij een persoonlijk stukje te schrijven over ‘Den Halven’.
Allereerst, ik ben Jeffrey Berton, een gepassioneerd triatleet die ALLE afstanden reeds beproefde en volbracht. (sprint - kwart - halve - 4 x IRON).

Toen de eerste editie van Den Halven wereldkundig werd gemaakt had ik maar één gedachte: hier moet ik bij zijn. Een halve triatlon dichtbij huis en die (altijd) past in mijn plaatje om mijn conditie te handhaven om nog een najaarsmarathon als seizoensafsluiter te lopen.

Vanaf de eerste editie was ik verkocht en nog altijd verknocht aan het format van Den Halven Van Damme: triatleten vs. duatleten. Naar ik weet een unieke formule waarin tria’s en dua’s op hetzelfde tijdstip strijden tegen elkaar. Deze race heeft zijn bijnaam niet gestolen als ‘Clash of the Titans’. Sla er maar eens de erelijst op na, allemaal titanen die op het podium stonden. Evenals elke finisher die hier om een eigen, persoonlijke reden start….en finisht!

Den Halven lijkt altijd een gemakkelijke wedstrijd, maar dat is ze nooit! Telkens is er wel één of meerdere weerselementen waar we moeten tegen ‘vechten’. De ene keer de wind, dan weer de hitte of de regen. En soms ook alle weersomstandigheden op een goeie vijf uur tijd die de revue passeren! Maar...bij een editie met mooi weer en weinig wind kan iedereen hier een persoonlijk record vestigen!

Dat blijft in Damme ook altijd mijn ambitie: relatief kort na mijn jaarlijkse Ironman-race, enkele weken later de supercompensatie proberen te verzilveren in de vorm van een PR op de halve afstand.

Mijn ervaring in alle voorbijgaande edities, behalve één wegens blessure, leerde me dat dit een schitterende wedstrijd is in een prachtig decor met een voortreffelijke organisatie. Deze wedstrijd heeft alles om uit te groeien tot een internationale topper. Althans, dat is toch hetgeen ik hoor van ‘aangespoelde’ triatleten. Lokale atleten - mezelf incluis - durven al eens vergeten wat voor een prachtig landschap er zich in deze streek wel bevindt.

Ik ben dan wel een triatleet uit Knokke-Heist, ik beschouw Den Halven evenzeer een thuiswedstrijd als de Zwintriathlon.

Aan alle deelnemende triatleten wens ik alvast veel succes en wie nog nooit verder kwam dan een kwarttriathlon, overweeg het eens om dit en/of volgend jaar ‘Den Halven’ mee te doen! Mits de nodige training perfect haalbaar!

Sportieve triagroet,

Jeffrey Berton Sportief Ambassadeur ‘Den Halven van Damme’.
https://www.facebook.com/jeffrey.berton.3

AmbassadeursTom Van De Keere en Rebecca Denys
Lees meer over Tom en Rebecca

1 jaar geleden werd twee maal "ik" een "wij" en sinds toen zijn we een team.

We genieten van het samen sporten, samen trainen en porren elkaar ook aan wanneer de motivatie even zoek is.
Er is een groot niveau verschil tussen ons beiden. Maar we vinden altijd wel een manier zodat het voor de "wij" aangenaam & kwalitatief is.

Tom is reeds veel jaren gedreven door fietsen, fietsmechanica en aerodynamica op de fiets. Daaruit groeide zijn passie "bikefitting". Tom streeft naar perfectie, millimeterwerk.
In het dagelijks leven werkt Tom als fietstechnieker bij Shifting Gears.
Zijn passie voor fietsen en fietsposities nam toe. Hij maakte dan ook de keuze om in bijberoep deze passie verder uit te bouwen. A-Bloc is zijn bedrijfje waar hij zijn passie graag deelt met elke sporter.

Op sportief vlak is Tom het laatste jaar vooral bezig met duathlon. In 2017 nam hij deel aan enkele Powerman wedstrijden. In 2017 was dit onder meer:

  • Mallorca: winst in age group,
  • Sanct Wendel: 2de in age group,
  • Zofingen: 2de in age group open categorie.

Vaak gaan we trainen in de Ardennen. De liefde voor het trail runnen sloeg daar over. In 2017 nam Tom dan ook deel aan de trail des Phantome, De grand Raid.
Hoog op het prioriteitenlijstje staat elk jaar De Hel van Kasterlee. Ook dit jaar is de volledige focus hierop gericht.

Traithlon is voorlopig niet meer aan de orde. September 2016 werd Tom ziek na het zwemmen in open water. Hij kreeg toen Leptospirose (rattenziekte), sindsdien is de "goesting" om in open water te zwemmen wat over.

Verder nemen we graag deel aan thuiswedstrijden: Den halven van Damme, Damse duivelshond, Damme-Brugge-Damme.

In 2015 behaalde Tom ook een 3e plek overall in de 'Clash der Titanen', Den Halven van Damme.


Rebecca is verpleegkundige van opleiding. "ik heb een hart voor ouderen". Het boeit me enorm hoeveel "wijsheid" deze mensen bezitten. Het lichaam wordt ouder, maar de geest blijft jong.

Ze werkt als leidinggevende in een woonzorgcentrum te Beernem: "De ouderenzorg evolueert snel. De senioren van morgen hebben waarschijnlijk andere behoeften. Samen proberen we bij Curando hier een antwoord op te geven."

Rebecca is nog niet zo lang met triathlon bezig. Ze heeft lange tijd werken en studeren gecombineerd, ze was gedreven... Na zeven jaar voltooide ze de opleidingen die ze wilde en ze vond een job die bij haar paste. Ze zat in een soort van "flow". En op dat moment kwam een foldertje in de bus "start to triatlon".

Zo zette ze voorzichtig haar eerste stapjes in de triathlon wereld.

Na een jaar leerde ze Tom kennen en hij nam haar mee op sleeptouw. Toen kwam Christoph Vervruysse "sportsolid" erbij als trainer: "Tom & Christoph laten me geleidelijk groeien. Eerst de fundamenten leggen. Uit mijn comfort zone komen moet ik nog leren. Alles op zijn tijd...”.

Voor Rebecca draait triathlon om genieten, fijne mensen ontmoeten, bewegen, gezondheid & gelukkig zijn.
We zien wel wat de toekomst brengt.

Sportieve groeten,

Rebecca en Tom, Sportief Ambassadeurs ‘Den Halven van Damme’.