image
image image image
Ambassadeurs

Onze ambassadeurs zijn:

Jeffrey Berton
Lees meer over Jeffrey

Hallo iedereen,

De organisatie van Den Halven Van Damme aka. ‘The Clash of the Titans’ vroeg mij een persoonlijk stukje te schrijven over ‘Den Halven’.
Allereerst, ik ben Jeffrey Berton, een gepassioneerd triatleet die ALLE afstanden reeds beproefde en volbracht. (sprint - kwart - halve - 4 x IRON).

Toen de eerste editie van Den Halven wereldkundig werd gemaakt had ik maar één gedachte: hier moet ik bij zijn. Een halve triatlon dichtbij huis en die (altijd) past in mijn plaatje om mijn conditie te handhaven om nog een najaarsmarathon als seizoensafsluiter te lopen.

Vanaf de eerste editie was ik verkocht en nog altijd verknocht aan het format van Den Halven Van Damme: triatleten vs. duatleten. Naar ik weet een unieke formule waarin tria’s en dua’s op hetzelfde tijdstip strijden tegen elkaar. Deze race heeft zijn bijnaam niet gestolen als ‘Clash of the Titans’. Sla er maar eens de erelijst op na, allemaal titanen die op het podium stonden. Evenals elke finisher die hier om een eigen, persoonlijke reden start….en finisht!

Den Halven lijkt altijd een gemakkelijke wedstrijd, maar dat is ze nooit! Telkens is er wel één of meerdere weerselementen waar we moeten tegen ‘vechten’. De ene keer de wind, dan weer de hitte of de regen. En soms ook alle weersomstandigheden op een goeie vijf uur tijd die de revue passeren! Maar...bij een editie met mooi weer en weinig wind kan iedereen hier een persoonlijk record vestigen!

Dat blijft in Damme ook altijd mijn ambitie: relatief kort na mijn jaarlijkse Ironman-race, enkele weken later de supercompensatie proberen te verzilveren in de vorm van een PR op de halve afstand.

Mijn ervaring in alle voorbijgaande edities, behalve één wegens blessure, leerde me dat dit een schitterende wedstrijd is in een prachtig decor met een voortreffelijke organisatie. Deze wedstrijd heeft alles om uit te groeien tot een internationale topper. Althans, dat is toch hetgeen ik hoor van ‘aangespoelde’ triatleten. Lokale atleten - mezelf incluis - durven al eens vergeten wat voor een prachtig landschap er zich in deze streek wel bevindt.

Ik ben dan wel een triatleet uit Knokke-Heist, ik beschouw Den Halven evenzeer een thuiswedstrijd als de Zwintriathlon.

Aan alle deelnemende triatleten wens ik alvast veel succes en wie nog nooit verder kwam dan een kwarttriathlon, overweeg het eens om dit en/of volgend jaar ‘Den Halven’ mee te doen! Mits de nodige training perfect haalbaar!

Sportieve triagroet,

Jeffrey Berton Sportief Ambassadeur ‘Den Halven van Damme’.
https://www.facebook.com/jeffrey.berton.3

AmbassadeursTom Van De Keere en Rebecca Denys
Lees meer over Tom en Rebecca - wordt aangevuld -