image
image image image
MEDEWERKERS

Zevende editie van den Halven van Damme op zaterdag 15 september 2018

Zoals u wellicht heeft vernomen organiseren we op zaterdag 15 september 2018 de zevende editie van Den Halven van Damme. Met deze brief willen wij u informeren over de organisatie van dit evenement en de maatregelen die het met zich mee brengt.

Graag maken we er, samen met u, een topdag van voor onze stad. Daarbij blijft het belangrijk dat dit evenement op een veilige manier kan verlopen, alsook dat de hinder voor de bewoners tot een minimum beperkt wordt. Het stadsbestuur ondersteunt de sportbeleving, maar doet er, samen met de organisatie, ook alles aan om deze twee doelstellingen te bereiken.

DAMME CENTRUM IS DE HELE DAG VOLLEDIG BEREIKBAAR via Vivenkapelle.

Totaal Programma
10.30 - 18.00 uur – Triatlon Den Halven van Damme:

Informatie
Voor de meest actuele informatie over de maatregelen naar aanleiding van Den Halven van Damme op 15 september 2018 kan u terecht bij

Bereikbaarheid

Kaartjes

Om de bereikbaarheid zo duidelijk mogelijk te communiceren voorzien we 4 kaarten van Damme centrum. Op deze kaarten kan je duidelijk zien wat de aangewezen routes zijn op zaterdag 15 september 2018.
Klik op de onderstaande links om de kaarten te bekijken:

Het parcours
Het parcours van de wedstrijd is identiek aan dat van de vorige editie. Dit kan geraadpleegd worden op de site van de organisatie : www.denhalvenvandamme.be

Verkeersmaatregelen langs het loopparcours
De Kerkstraat van Dammebrug (inclusief de brug zelf) tot het kruispunt met de Kattestraat wordt voor doorgaand verkeer afgesloten van 12:00 uur tot na de wedstrijd. De overige straten op het loopparcours worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen 10.00 en 18.00 uur. Bewoners mogen door mits het opvolgen van de bevelen en aanwijzingen van politie en seingevers. De Jacob van Maerlantstraat blijft bereikbaar vanuit de Kerkstraat.

Verkeersmaatregelen langs het fietsparcours
Tussen 10 en 15.45 uur is er op het fietsparcours plaatselijk verkeer toegelaten in de richting met de renners mee. Volg de bevelen van politie en seingevers op. In de straten van het fietsparcours geldt er op zaterdag 15 september 2018 tot na het einde van de wedstrijd een parkeerverbod.

Verkeersmaatregelen in Damme-centrum
Vanaf 12 uur tot het einde van de wedstrijd omstreeks 18.00 uur worden volgende straten afgesloten voor alle verkeer:

Vanaf 10 uur tot het einde van de wedstrijd omstreeks 18.00 uur worden volgende straten afgesloten voor alle verkeer. Het eenrichtingsverkeer in de Speystraat (Kerkstraat-Ketelstraat) en Ketelstraat wordt tijdens de wedstrijd opgeheven. Er geldt parkeerverbod op 16 september 2017 van 01 uur tot na het einde van de wedstrijd in de

De Lijn
zal op zaterdag 15 september 2018 de haltes op het fietsparcours en in Damme-centrum niet kunnen bedienen. De halte ter hoogte van het stadhuis zal reeds vanaf donderdag 13 tot en met maandag 17 september 2018 niet bereikbaar zijn.

Parkeren
De randparkings Damme-Oost (Oude Sluissedijk) en Damme-Zuid (Damse Vaart) en de meeste parkeerplaatsen in het centrum blijven bereikbaar. Parkeren op de bermen van de Damse Vaart-Zuid van de Speystraat tot de grens met Brugge is toegelaten.

Restaurants
Alle restaurants langs het parcours zijn op wandelafstand bereikbaar. De restauranthouders mogen bordjes plaatsen om hun gasten de weg te wijzen.